De Ravenwood linerless labels met streepbelijming zijn een bewezen concept

Agile-manufacturing met linerless labels

Bij agile manufacturing gaat het om snel schakelen en kosten laag houden bij veranderingen in markt en vraag. Linerless labels spelen hierin een belangrijke rol, door hoge mate van standaardisatie in te voeren in het verpakkingsproces.

Volledig belijmde linerless etiketten staan met doorlopende bedrukking en variabele etikethoogte aan de basis van standaardisatie. Er zijn minder formaten etiketten op voorraad nodig en bij wisselen in de verpakkingslijn hoeft geen etikettenrol gewisseld te worden.

De Ravenwood linerless labels met streepbelijming zijn een bewezen concept, waarbij de afstemming tussen etiket, verpakking en verpakkingslijn altijd zorgen voor probleemloze verwerking aan hoge snelheden. Wijzigingen, bijvoorbeeld in drukbeeld, vallen automatisch binnen de standaard en zo blijft de productiviteit hoog.

Linerless labels dragen bij aan het verduurzamen van de verpakkingsketen

Niet voor niets won Belona in 2014 de duurzaamheidsprijs voor linerless labels(etiketten zonder rugpapier). Linerless labels dragen namelijk op meerdere vlakken bij aan een beter milieu. Als etiketteringsproduct ten opzichte van de traditionele etiketten (stickers!) biedt een linerless label al voordelen. Daarnaast zijn in de gehele verpakkingsketen substantiele voordelen te halen met linerless labels.

Lees verder