Belona is BRC-IoP gecertificeerd met grade AA, wel zo voedselveilig!

BRC-IoP certificering

Voedselproducerende en voedselverwerkende bedrijven en consumenten stellen hoge eisen aan producten en aan verpakkingsmaterialen. Aspecten als voedselveiligheid, milieuvriendelijke productie, track & trace en een betrouwbare herkomst van de producten en hun verpakkingen zijn daarbij zeer belangrijk. Het British Retail Consortium (BRC) heeft in samenwerking met The Institute of Packaging (IoP) criteria vastgelegd waaraan producenten van verpakkingsmaterialen moeten voldoen.

De BRC-IoP standaard wordt gezien als de standaard voor producenten van verpakkingsmaterialen, waaronder ook etiketten gerekend worden. Belona B.V. heeft dit BRC IOP certificaat behaald en wel met de waardering Grade AA. Ook de productie van voedselveilige etiketten is bij Belona B.V. in betrouwbare en deskundige handen!

Nieuwe Wet Etiketteren

De etikettering van voedingsmiddelen is streng geregeld in de Warenwet. Het is van essentieel belang om de consument te voorzien van de juiste informatie over de kenmerken van het product, zodat deze kan nagaan of het product tegemoet komt aan zijn behoeften en geschikt is voor zijn omstandigheden. Denk hierbij niet alleen aan smaak en voorkeur, maar ook aan serieuze kwesties als een allergie of een intolerantie.

Lees verder